zangeres | gitarist

muziekvoorstelling | theater | tuinconcert | high-wine concert

Joni Mitchell Tribute concert

(door corona maatregelen tijdelijk geen concerten meer mogelijk)

Zangeres Lauri Brons, met haar rijke internationale ervaring, brengt samen met gitarist Dack alle nummers van het geprezen vinyl BLUE uit 1971 van Joni Mitchell. In de 500 Greatest Albums of All Times verwerft dit album nog altijd de dertigste plaats. Wat kun je verwachten? Prachtige nummers, intrigerende verhalen over de legendarische Joni en muzikale uitstapjes die alles met haar bewogen leven te maken hebben, in de kleur blauw, dichtbij. Een uniek concert!

Lauri: “Mijn ouders hadden het album BLUE. Ik vond het zó bijzonder, als tiener al. Eerst was het vooral haar muziek, later steeds meer de openheid en kwetsbaarheid van Joni’s teksten.”

Lauri’s wieg heeft op Texel gestaan, waar ze ook haar jeugd doorbracht. Al jong begon ze met piano- en gitaarlessen. Op haar zeventiende verruilt ze het rustieke Waddeneiland voor de stad Tilburg. Daar haalt ze aan de dansacademie haar bachelor Musicaltheater en, omdat ze graag meer de diepte ingaat, volgt ze een Master of Music op het conservatorium met als afstudeerrichting Muziektheater Zang. Na verschillende optredens in Nederland komt ook Duitsland in beeld. Daar speelt ze als 23-jarige met grote impact op het publiek de hoofdrol Christine in The Phantom of the Opera.

Naast muziek heeft Lauri zich verdiept in yoga. Ze verbleef daarvoor geruime tijd in Nepal. Bewustwording en het maken van verbinding zijn krachten uit de yoga, die ze graag meeneemt naar haar optredens. Zo versterkt ze de connectie. Ze houdt van haar publiek en weet met zang dichtbij te komen en te delen.

Al heel jong is Dack actief in muziek en bekwaamt hij zich tot allround muzikant: drummer, gitarist, bassist en singer/songwriter. Hij treedt op bij musicals, in bands en als muzikaal duo met repertoire van ondermeer Simon & Garfunkel, Herman van Veen & Harry Saksioni. Hij schrijft koorpartijen en nieuwe muziekstukken voor een theatergezelschap. Muziek is echt alles voor hem. Thuis laat hij een repetitieruimte inrichten om zijn passie te volgen: muziek, met een focus op gitaararrangementen en eigen werk.

Dack: “Wat heb ik me verkeken op het werk van Joni Mitchell. Het zit veel moeilijker in elkaar dan je aanvankelijk zou bedenken. Voor ieder nummer gebruikt Joni een andere gitaarstemming en haar ritmes zijn vaak uniek, organisch harmoniërend met haar zang, maar ga er maar aanstaan. Wel prachtig om te doen, een echte uitdaging!”

Trailer BLUE concert